Nieuwsbrief Platform Zuidwest.

fnv2

 

Nieuwsbrief Platform Zuidwest.
Uit de vergadering van maandag 11 juli2016.

Nieuwe bestuurder.
Wilfred Jonkhout wordt door het Platform welkom geheten als nieuwe bestuurder. Wilfred is geen onbekende en was tot 2 jaar geleden de bestuurder. Hij neemt het pakket over van de inmiddels gepensioneerde Jan Heilig.
Het Platform hoopt op een constructieve samenwerking.

Nieuwe CAO
Er zijn geen ledenvergaderingen gehouden, wel voorlichtingsavonden over het onderhandelingsresultaat. De leden mogen tot en met 11 juli stemmen over het onderhandelingsresultaat. 2/3 van de leden is akkoord is en hiermee is de nieuwe cao goedgekeurd. De loonsverhoging moet nog worden verwerkt en zal in augustus worden uitbetaald. De eenmalige uitkering valt onder het bijzonder belastingtarief.
In de VCSA is afgesproken dat met uitzondering van de zomerdiensten de winterdiensten en rouleringen uiterlijk 30 september aan de richtlijnen van de nieuwe cao dienen te voldoen. De werkgevers wilde in eerste instantie de aanpassingen laten ingaan op 31 december.

Werkverdringing.
De lijnen 601 en 602 uit Ridderkerk worden door vrijwilligers uitgevoerd. Het is conform het bestek. De gemeente Ridderkerk promoot deze buslijnen. FNV is hier op tegen en heeft landelijk al diverse actie gevoerd tegen werkverdringing. Het blijft lastig om met veel leden in actie te komen.

Project werkdruk concessie Voorne&Putten en Rozenburg.
De BAB bespreekt op woensdag 20 juli met de nieuwe bestuurder en de adviseur de uitkomsten van het werkdrukonderzoek .

Fusie pensioenfondsen SPOV en SPF
De gesprekken tussen de beide fondsen ligt op koers. Diverse werkgroepen hebben op diverse items de regelingen van beide fondsen vergeleken en hebben inmiddels adviezen uitgebracht. De streefdatum voor de fusie van 31 december 2016 was te ambitieus en wordt nu 31 december 2017.

Concessie Zuid Holland Noord Arriva.
De stalling Schoonhoven zal ingaande nieuwe dienstregeling jaar worden gesloten. De chauffeurs worden overgeplaatst naar de stallingen Krimpen a/d IJssel en Gouda. De reisafstanden blijven nagenoeg gelijk. FNV is uitgenodigd voor overleg..

Concessie Haaglanden.
Het besluit voor verlenging van de concessie is nog niet afgekomen. Wordt september 2016.

Concessie RET SRR.
De directie wil dat er vanaf 12 december tot 9 januari met lege rouleringen wordt gewerkt. De motivatie is dat er in deze periode meer chauffeurs vrij kunnen krijgen.
Het overleg gaat hiermee absoluut niet akkoord. De cao is hierin duidelijk. FNV zal dit verder behandelen.
De nieuwe zittingen van de SAVAS chauffeursstoel zijn hard en leid tot veel klachten. Inmiddels zijn er 5 nieuwe verschillende proefzittingen geplaatst. De proef loopt tot oktober 2016. Savas is inmiddels overgenomen door een Zweeds bedrijf.
FNV gaat in samenspraak met de kaderleden na of er actie nodig is.

Hoofdkantoor Connexxion.
Het hoofdkantoor gaat verhuizen naar een locatie nabij Hilversum station NS. Het is nog niet bekend op welk termijn de verhuizing zal plaatsvinden.
Er is nog steeds geen onderhandelingsakkoord voor een cao kantoorpersoneel.

Concessie Zeeland
In de bussen van de zomer bus is een pilot gestart met een nieuw ontwaardingssysteem. Het systeem kan ook ingericht worden als cashless. De uitkomsten van de pilot worden afgewacht.

Afscheid.
Het Platform heeft afscheid genomen van Honoré Reuling ( pensionering)
en Ben Herman ( WIA)
De voorzitter heeft Honoré en Ben bedankt voor hun inzet en de samenwerking.

Met vriendelijke groet,

Jack d’Hooghe, voorzitter.

Leen Klok, secretaris.

Wilfred Jonkhout, bestuurder.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in FNV. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.