Feestelijke start voor nieuwe vervoerder Syntus Utrecht

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit) opende zondagochtend de nieuwe openbaar vervoer concessie provincie Utrecht. Op het busstation in Amersfoort gaf zij in het bijzijn van burgemeesters en wethouders van de gemeenten in het concessiegebied met een druk op de knop het startsein voor de nieuwe vervoerder Syntus Utrecht.
bus-syntus-utrecht-vervoer-vanuit-het-hart

Omdat de aanloopperiode voor Syntus uitzonderlijk kort was, start de vervoerder met 100 gloednieuwe bussen, aangevuld met een tijdelijke vloot van nog eens 100 bussen. Zowel de nieuwe als de tijdelijke bussen zijn allemaal zeer comfortabel en rolstoeltoegankelijk. In het voorjaar van 2017 is de nieuwe vloot van Syntus Utrecht compleet. Deze bestaat hoofdzakelijk uit duurzame Setra Euro 6 bussen, compleet met high tech snufjes als wifi en usb-aansluitingen, waarvan enkele zelfs elektrisch ingezet worden.

Met de start van Syntus Utrecht in de provincie Utrecht verandert ook de dienstregeling. Syntus biedt vanaf vandaag meer en beter openbaar vervoer. Zo gaat het aantal ritten in de spits beduidend omhoog. Ook het nachtvervoer wordt verder uitgebreid en toeristische trekpleisters zijn beter te bereiken.

 

Bron: Ov-nieuws

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.