Vernieuwing aansluiting A16/N3 gestart

Gewerkt wordt er al een tijdje, maar woensdag 16 januari gaf minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) het officiële startsein voor de vernieuwing van de aansluiting tussen de A16 en de N3. Het project zorgt voor een betere doorstroming en verbetert de veiligheid rond de aansluiting. Daarmee verbetert ook de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen op de Westelijke Dordtse Oever. En stroomt het verkeer van en naar Papendrecht en de Hoeksche Waard beter door.

Er komt een kwart klaverblad van de N3 naar de A16 richting Breda, waardoor het verkeer direct door kan rijden en niet meer voor de verkeerslichten hoeft te wachten. Langs de A16 richting Breda komt een lange invoegstrook die als een parallelbaan ook het nieuwe bedrijventerrein op Dordtse Kil IV ontsluit. Richting Rotterdam komt voor Dordtse Kil IV ook een nieuwe op- en afrit. De werkzaamheden zijn rond juli 2020 klaar.
Grote projecten

Vernieuwing van de aansluiting A16 en N3 is het eerste project in een reeks van grote projecten van Rijkswaterstaat in de Drechtsteden. De economie trekt aan. Er wordt meer gereisd, vervoerd en er worden meer woningen gebouwd. Tegelijkertijd zijn veel wegen, bruggen en viaducten uit de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw aan groot onderhoud toe.

De N3 en de Wantijbrug worden grondig gerenoveerd. De aansluiting van de A15 op de N3 wordt aangepakt. De komende jaren krijgt de A15 extra rijstroken tussen Papendrecht en Sliedrecht en wordt verbreding van de A15 tot aan Gorinchem onderzocht.

Lees hier het persbericht van Rijkswaterstaat voor meer informatie.

http://cms.dordrecht.nl/Inwoners/Overzicht_Inwoners/Nieuws/Nieuwsarchief/2019/Januari/Vernieuwing_aansluiting_A16_N3_gestart

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Diversen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.