Connexxion moet 9 ton terugbetalen aan provincie Zeeland

boete cxx

De provincie Zeeland vordert bijna een miljoen euro terug van vervoerder Connexxion, omdat de vervoerder in 2016 te veel exploitatiesubsidie heeft ontvangen. De exploitatiesubsidie over 2016 is nu pas definitief vastgesteld door de Gedeputeerde Staten en de provincie blijkt ruim 900.000 meer te hebben betaald aan de vervoerder dan waar die recht op had.

De provincie heeft eind 2018 de laatste informatie ontvangen over het uitgevoerde busvervoer in 2016, waardoor de exploitatiebijdrage bepaald kon worden. Volgens de provincie moet Connexxion nu een deel van het geld terugbetalen om de vooraf vastgestelde landelijke bijdrageindexen in de afgelopen jaren lager waren dan vooraf gedacht.
Bedragen

Om het busvervoer in 2016 uit te voeren, heeft de vervoerder iets meer dan 14,5 miljoen euro ontvangen. Maar na berekening blijkt dat Connexxion voor alle uitgevoerde dienstregelingsuren, het meerwerk, kosten voor het toeristennet en de bijdrage van de buurtbussen slechts recht had op een bedrag van 13.618.582 euro. Dit betekent dat de vervoerder eigenlijk 920.568 euro teveel heeft ontvangen, maar de provincie verrekent met dit bedrag 17.545 euro voor de aanvullende accountantsverklaring.

Auteur: Inge Jacobs

Inge jacobslogo-site-header

Inge Jacobs is vaste redacteur van OVPro en schrijft voor verschillende andere vakbladen van Promedia Group

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Connexxion, Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.