Ik wil 18 maart ook staken, hoe doe ik dat?

http://subscriber.mailing.fnv.nl/online.php?db=1097V13&mailing=95V25022260&user=15868V2087081981&utm_source=emark&utm_medium=email&utm_campaign=campaign-pensioenacties-update

FNV nieuwsbrief

 

Acties op 18 maart
Wat kun jij doen?
Op 18 maart zijn er in het hele land stakingen en acties voor een goed pensioen. Wat gaat er allemaal gebeuren, en wat kun jij doen?

In de ochtendspits van maandag 18 maart gaan metro, trams en stadsbussen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag 66 minuten staken. Ook in andere sectoren wordt het werk neergelegd.

In de bouw, de metaal en de schoonmaak wordt opgeroepen tot een 24-uursstaking. Ook in de havens in Rotterdam, Amsterdam en Zeeland wordt gestaakt.

De acties zijn onderdeel van een landelijke actiedag voor een goed pensioen. Er zijn verschillende regionale actiebijeenkomsten verspreid over het land: Groningen, Leeuwarden, Heerlen, Eindhoven, Arnhem, Utrecht, Amsterdam, en Rotterdam.
Heb jij je al aangemeld?

Ik wil 18 maart ook staken, hoe doe ik dat?

Iedereen heeft recht om te staken, maar er zijn wel regels aan verbonden. Als je 18 maart ook mee wilt staken, hebben we hier wat belangrijke informatie op een rijtje gezet.

Ik wil alleen meedoen aan een manifestatie, kan ik me aanmelden?

Meld je aan voor een manifestatie bij jou in de buurt. Meedoen aan een manifestatie kan in eigen tijd, of met toestemming van je werkgever, maar in verschillende bedrijven en sectoren wordt ook gestaakt.

Wordt er in mijn bedrijf gestaakt?

De vakbonden hebben bij bepaalde bedrijven al stakingen uitgeroepen. Als er in jouw bedrijf wordt gestaakt heb je waarschijnlijk al een stakingsoproep gekregen, of krijg je die binnenkort.

Ik wil staken, kan dat in mijn bedrijf?

Als de vakbond nog geen stakingsoproep heeft gedaan bij jouw bedrijf, maar jij en je collega’s willen wel staken, geldt het volgende. Je hebt in beginsel het recht om te staken. Maar soms moeten er wel eerst afspraken in het bedrijf gemaakt zijn, om de acties goed te laten verlopen. Dus wil jij stakenn, neem dan contact op met kaderleden in je bedrijf, of de bestuurder in jouw sector. Of vraag de naam van je bestuurder na bij het Contact center

Werk je in de sector bouwen en wonen: als je van plan bent te gaan staken op 18 maart, meld je dan zo snel mogelijk aan via fnv.nl/bouw-pensioenactie, bij je FNV bestuurder of een FNV kaderlid.

Wat weten werkgevers van onze actiedag op 18 maart?

Bij veel werkgevers zijn werkonderbrekingen en stakingen aangekondigd. Ook zetten wij volgende week een advertentie in de landelijke dagbladen. Met onze acties willen we ervoor zorgen dat het kabinet onze eisen over een goed pensioen inwilligt. Werkgevers kunnen natuurlijk last krijgen van onze stakingen en werkonderbrekingen, hoewel zij niet zelf de eisen kunnen inwilligen. Dat kan alleen het kabinet doen. De rechter heeft in Nederland bepaald dat we toch mogen staken als onze eisen gericht zijn op het kabinet.

Hier vind je nog meer informatie over staken

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in FNV. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.