TCR in financieel zwaar weer, onrust onder het personeel

Vervoerder TCR Group met het hoofdkantoor in Middelburg zit in financieel zwaar weer. Dat bevestigen meerdere bronnen tegenover Omroep Zeeland. Een groot deel van het personeel heeft zijn loon deze maand te laat ontvangen en dat zorgt voor veel onrust bij de werknemers.

tcr

Omroep Zeeland heeft een brief in bezit waarin de OR van het busvervoer stelt het te betreuren dat er onrust is ‘ontstaan over het uitblijven van een groot deel van de salarisbetalingen’. Medewerkers van een uitzendbureau hebben van hun directie vernomen dat ze tot nader order niet voor TCR mogen werken omdat rekeningen onbetaald blijven.
Onjuist

Volgens de voorzitter van de ondernemingsraad van de afdeling bussen is er niets aan de hand. Ook plaatsvervangend algemeen directeur John Hage ontkent dat er problemen met de salarissen zijn. “Wij hadden gecommuniceerd met het personeel dat de salarissen op de 28-ste zouden worden uitbetaald. De meesten hebben hun geld inderdaad die dag gekregen, een klein deel niet. Maar die salarissen zijn vandaag, de 29-ste, alsnog gestort”, zegt Hage.

Ook verklaringen van bronnen dat er problemen zouden zijn bij de levering van nieuwe bussen zijn volgens Hage onjuist. “Het is heel gebruikelijk dat nieuw materieel gefaseerd instroomt.”
Ruim 1.300 werknemers

Bij TCR werken ruim 1300 mensen door heel Nederland. Het bedrijf is actief op veel verschillende onderdelen van transport. Van busvervoer tot reguliere taxi’s. De hoofdvestiging staat in Middelburg.

TCR ontstond in 1997 in Renesse uit een fusie van vier vervoersbedrijven. In de jaren daarop breidde het bedrijf snel uit met openbaar vervoer en touringcars.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.