Vervoersbedrijf TCR failliet verklaard

Vervoersbedrijf TCR is failliet verklaard. Dat heeft de bewindvoerder vanmiddag bekend gemaakt. Bij het Middelburgse bedrijf werken ruim 1.300 mensen.

tcr

Afgelopen week werd duidelijk dat TCR financiële problemen heeft. Een deel van de salarissen werd een dag te laat uitbetaald. Dat leidde vrijdag tot de aanvraag van uitstel van betaling. Vanmiddag heeft de rechtbank het faillissement uitgesproken.

 

Salarissen

Volgens bewindvoerder Jan de Meester van Van Boven Advocaten in Middelburg garandeert het UWV de salarissen van het personeel tot het einde van de opzegtermijn. Die bedraagt maximaal zes weken. Hij roept het personeel op om in elk geval gedurende deze periode door te werken. Wat er daarna gaat gebeuren met de contracten en het personeel van TCR, is nog niet bekend. “We gaan nu kijken welke definitieve oplossingen er zijn. Dat kan zijn dat het bedrijf wordt verkocht, in z’n geheel of in delen”, zegt De Meester. “Maar omdat er zoveel mensen bij TCR zijn betrokken, zowel chauffeurs als reizigers, móét er een oplossing worden gevonden.” Eerder zei De Meester dat het bedrijf als gevolg van de marktwerking te maken heeft met te kleine marges.
Gemeenten

De Zeeuwse gemeenten maken zich grote zorgen over de situatie. Afgelopen vrijdag nog stuurden ze een brandbrief naar de bewindvoerders met het verzoek een faillissement uit te stellen. Als TCR failliet gaat kunnen meer dan 1000 Zeeuwse kinderen niet worden weggebracht naar speciaal onderwijs of psychiatrische behandelingen, schreven ze.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Aanbesteding, Connexxion, Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.