Connexxion lanceert overstap-app

Urk-590x290

 

Connexxion komt met een speciale app om een overstap te regelen. De OV Regio IJsselmond heeft de primeur. De app wordt morgen gepresenteerd in Kampen.

https://youtu.be/MLQG410FJNo

De Stapp Over (voor Android en Apple) maakt via bluetooth verbinding met de bus, die is uitgerust met een iBeacon. Daarmee wordt de locatie van de bus bepaald. Tot twee minuten voor vertrek van de aansluitende bus kunnen reizigers een overstapverzoek indienen. Is de overstap mogelijk, dan krijgt de chauffeur een seintje via zijn boordcomputer. Indien nodig, kan de reiziger extra overstaptijd aanvragen. De bus blijft dan even wachten. Is een overstap niet mogelijk, dan krijgt de reiziger een melding.

In de OV Regio IJsselmond rijden veel buslijnen met een uursfrequentie, waardoor een overstapgarantie volgens Connexxion een grote toevoeging is. Een seintje geven aan de chauffeur volstaat niet in alle gevallen; de bussen kunnen erg druk zijn en de chauffeur moet via de verkeersleiding een overstap aanvragen. Met de app hoeft die route niet meer gevolgd te worden.

De gedeputeerden van Overijssel en Flevoland geven morgen de formele aftrap van de app, die nu alleen nog draait in de OV Regio IJsselmond. Het is echter de bedoeling dat hij op termijn ook in andere Connexxion-concessies wordt uitgerold.

door Vincent Wever in rubriek reisinformatie

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Connexxion. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.