RET dreigt metro en tram kwijt te raken

De onderhandelingen tussen de RET en de Metropoolregio over een nieuw contract voor het metro- en tramvervoer in de regio Rotterdam dreigen te mislukken. Komen de partijen er niet uit, dan komt de deur open te staan voor andere vervoersbedrijven. Een scenario waar het RET-personeel niet aan wil denken.
Vertegenwoordigers van het RET-personeel luidden donderdag op het Rotterdamse stadhuis de noodklok over het conflict met de Metropoolregio.

Dat overheidsorgaan, waarin alle 23 gemeenten in de regio’s Rotterdam en Den Haag zijn vertegenwoordigd, zou volgens voorzitter Henk van der Maden van de ondernemingsraad (or) van de RET zulke hoge eisen stellen, dat het Rotterdamse vervoersbedrijf daar nooit aan kan voldoen.

De Rotterdamse gemeenteraad eist opheldering van wethouder Adriaan Visser (financiën, D66). De fracties wijzen erop dat er al een akkoord ligt en vinden dat de Metropoolregio niet ineens met allemaal nieuwe eisen mag komen.

Volgens Visser is hét uitgangspunt dat de RET de vervoerder in deze regio blijft. Veel kon hij niet vertellen over de onderhandelingen, maar hij liet wel doorschemeren niet blij te zijn geweest met de eisen van de Metropoolregio. ,,Ik heb wel stellig de indruk dat de scherpste kantjes eraf zijn,” aldus de bestuurder, die zich persoonlijk bemoeide met de vastgelopen onderhandelingen. Het is echter nog niet opgelost, tekende hij daar meteen bij aan. Maandag gaan beide partijen weer met elkaar rond de tafel.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.