Minder bussen in Lombardijen na wegversmalling

Archieffoto-van-een-RET-bus

 

Buurtbewoners in Rotterdam-Lombardijen klagen steen en been over aanpassingen in de busregeling in de omgeving van de Spinozaweg. Na de wegwerkzaamheden daar rijden er minder bussen. Ook moeten reizigers verplicht overstappen.
De werkzaamheden rond de Spinozaweg duurden veel langer dan gepland, omdat de gemeente en de aannemer overhoop lagen.

Eén van de klusjes was de versmalling van de Catullusweg. Die werd teruggebracht naar een breedte van zes meter. Dat gebeurde omdat de weg een 30 km-zone werd met onder meer busvriendelijke drempel.

Te smal
Niemand reageerde op de plannen van de gemeente, totdat het werk klaar was. Toen vond de RET de weg te smal. De gemeente Rotterdam kwam de vervoerder tegemoet door de weg alsnog te verbreden naar 6,5 meter.

Desondanks ziet de RET nog geen reden om twee buslijnen over de Catullusweg te laten rijden. Het openbaar vervoersbedrijf zegt dat het te moeilijk is om twee bussen elkaar daar te laten passeren.

Maar er zijn tal van voorbeelden in Rotterdam-Zuid, zoals de Dordtsestraatweg waar twee bussen ook niet meer dan zes meter hebben als ze elkaar tegemoet rijden.

Capriolen
Buurtbewoners zijn in elk geval verbaasd. Ze moeten allerlei capriolen uithalen om hun reis te maken. ”Als ik naar de markt op de Asterlo wil, duurde de reis elf minuten. Nu bijna driekwartier”, constateert John de Haan.

De reizigers hopen op een snelle oplossing. De gemeente Rotterdam zegt op korte termijn weer met de RET om tafel te willen gaan.

Bron RTV Rijnmond

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.