2 juni as. werkgevers komen weer praten

2015-06-14 144411

FNV 31-05-2016
De uitkomst van de ledenvergaderingen is duidelijk!

Nadat de sectorraad van FNV streekvervoer het bod van werkgevers al had afgewezen, is tijdens de ledenvergaderingen gebleken dat het hele land er zo over denkt.
Bijna unaniem is er tegen het bod van de werkgevers gestemd en voor acties.

Het ultimatum
Nadat de uitkomsten van de ledenvergaderingen allemaal binnen waren, is er afgelopen vrijdag een ultimatum naar de werkgevers gestuurd. Zij hebben de kans om tegemoet te komen aan onze eisen voor maandag 6 juni 12.00 uur. Als zij daar niet aan tegemoet komen, kunnen ze daarna acties verwachten.

Wat is er niet voldoende?
Werkgevers bieden alleen maar geld en pas na 1 juli 2016. Daarmee belonen ze zichzelf voor tijdrekken. Maar er is ook niets inhoudelijks geregeld rondom dienstdeel, maaltijddiensten en 11 uur rust. En er zijn ook nog geen afspraken over uitzendkrachten gemaakt. Ook zij verdienen gewoon goed werk met perspectief op een vaste baan.

Vervolg ….

Het versturen van het ultimatum heeft in ieder geval het resultaat gehad dat werkgevers met ons om tafel willen om serieus te onderhandelen. Dat zal gebeuren op donderdag 2 juni. Dat betekent niet dat de acties van tafel zijn. Die blijven staan totdat er een resultaat is dat we kunnen accepteren. De acties zullen plaatsvinden in de vorm van stakingen. Ook daar is bijna unaniem mee ingestemd door de ledenvergaderingen. We hebben al ludieke acties gehouden, maar die hebben niet geholpen en publieksvriendelijke acties zijn helaas niet meer mogelijk.
Door het hele land worden er nu actieleiders aangewezen, zij hebben ook informatiefolders. Dus mocht je vragen hebben, wend je tot één van de kaderleden.
De leden van het CNV hebben het bod ook afgewezen, dus we zullen gezamenlijk optrekken in de acties.

Nog geen lid?
Mocht je nog geen lid zijn, word dat dan nu. Je krijgt een stakingsuitkering, mits je minimaal 1 jaar lang lid blijft.

Namens de onderhandelingsdelegatie van de FNV:
Paula Verhoef, Brigitta Paas, Marlies Peeters, Jack d’Hooghe en Nanette Stuart

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.