Nieuwsbrief FNV streevervoer

fnv2

 

We willen jullie graag bijpraten over een aantal zaken:

60 plus parttime
Werkgevers hebben hier een streek geprobeerd te leveren. In de werkgroep werd de SAN regeling (een aparte regeling voor de SAN regio) ter discussie gesteld. Daar was al over gediscussieerd bij de totstandkoming van de regeling voor 60 plus fulltime, dus er was geen sprake van dat bij de uitwerking van de 60-plus Parttime-regeling die SAN-regeling nu op tafel zou komen. Deze blijft ook gewoon. Door deze handelwijzen van de werkgevers heeft het traject erg veel vertraging op gelopen.
Hierover hebben we een boze brief gestuurd en de werkgevers gesommeerd haast te maken met deteksten voor de 60-plus Parttime-regeling. Bovendien hebben we gelijk voorstellen gedaan om het volgende cao-besprekingen vast op te starten en data te plannen voor de volgende onderhandelingen. Wij willen er nu eens voor januari, dus voor het ingaan van de nieuwe cao uit zijn.
We verwachten dat de definitieve tekst voor de 60-plus Parttime-regeling nu snel komt.

ABP

Werkgevers hebben ons vlak voor de jaarwisseling een brief gestuurd dat ze de voorwaardelijke loonsverhoging voor ABP’ers (0,8%) niet meer gaan betalen omdat de totale pensioenpremie is gestegen. FNV heeft hierop gereageerd dat wij het hier niet mee eens zijn. De premie voor 2017 is 21,1 % (werkgevers en werknemersdeel). De 0,8% die betaald is gaat over 2014 toen er van 25,4%
naar 21,6% premie gegaan is. Voorlopig zit de premie nog niet op het niveau van 25,4%, dus wat ons betreft wordt de loonsverhoging ook dit jaar gewoon betaald.

Roosterafspraken
Naar aanleiding van de laatste cao-onderhandelingen hebben we geconstateerd dat sommige cao afspraken in de bedrijven verschillend worden uitgelegd. We zijn nu met het sectorbestuur bezig om deze verschillen te inventariseren en daar één lijn in te trekken, zodat straks alle roostercommissies met dezelfde uitleg kunnen werken.

Nieuwe cao
Zoals gezegd zijn we al bezig met het nieuwe cao proces. In februari/maart zullen in de kadergroepen al de eerste ideeën besproken worden. Deze worden dan verzameld in april door de sectorraad. Dan volgen in mei de ledenvergaderingen, waarop in juni de voorstellenbrief wordt gemaakt en voorgelegd aan de sectorraad.
We hebben werkgevers uitgenodigd om nu alvast data te plannen in september, oktober en november zodat we de maand december kunnen werken aan het uitwerken van de teksten.

OR verkiezingen Arriva
Momenteel loopt de uitvraag voor de OR verkiezing Arriva. Vergeet niet om je op tijd aan te melden!
Als je geen brief hebt gehad en wel werkzaam bent bij Arriva, graag melden bij evelyn.kock@fnv.nl. Mocht je interesse hebben, maar het nog niet zeker weten, bel je eigen bestuurder en overleg met hem of haar.

Met vriendelijke groet,
Paula Verhoef, Bestuurder FNV streekvervoer Jack d’Hooghe, Voorzitter sectorraad

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in FNV. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.