Het bijwonen van de bijeenkomsten van het Platform.

fnv2

FNV 24-10-2017

Geachte leden van de FNV-BAB’s in de concessies Zeeland, HWGO, VP&R, RET, Haaglanden, ZHN en Hoofdkantoor

In het afgelopen jaar is de belangstelling, althans de aanwezigheid, van kaderleden bij het Platform Zuidwest erg mager geweest. De vergaderingen worden lang niet meer zo goed bezocht als een aantal jaren geleden. Dat is jammer, want wij geloven nog steeds dat het Platform een goede aanvulling op de bestaande vakbondsactiviteiten in het Streekvervoer is.

De uitwisseling van nieuws en kennis is altijd een van de bestaansredenen van het Platform geweest. Veel kaderleden hebben daarvan profijt gehad bij het kaderwerk in hun eigen concessie. Bovendien zijn er in het Platform een groot aantal initiatieven genomen die herhaaldelijk ook op landelijk vlak geleid hebben tot bredere aandacht en inzet vanuit de bond. Een voorbeeld daarvan zijn de resultaten die we met z’n allen geboekt hebben bij het afdwingen van de normen voor de werkplek van onze collega’s, de buscabine. Maar er is veel meer tot stand gekomen op basis van initiatieven die het levenslicht hebben gezien in het Platform Zuidwest.

Daarom zou het erg vervelend zijn wanneer het Platform op termijn zou verdwijnen. En juist door de geringe belangstelling in het afgelopen jaar lopen we het gevaar dat de bond die keuze gaat maken. We hebben als FNV immers maar beperkte middelen en menskracht beschikbaar en we moeten, in het belang van onze leden, woekeren met geld en talenten. De keus valt bij dat soort afwegingen al gauw in het voordeel uit van activiteiten waar meer enthousiaste leden bij betrokken zijn.

De voorzitter en de begeleidend bestuurder willen het Platform graag behouden. Daarom vragen we jullie binnen de BAB te overleggen over jullie afvaardiging naar het Platform. Maak afspraken met elkaar dat jullie BAB in ieder geval vertegenwoordigd is op de bijeenkomsten van het Platform. Het liefst met twee of drie man/vrouw per bijeenkomst.

Verder willen we graag van jullie weten hoe wij de bijeenkomsten van het Platform Zuidwest nog attractiever en nuttiger voor jullie, de kaderleden, kunnen maken. Heb je daar ideeën over stuur die dan per mail naar Jack d’Hooghe of Wilfred Jonkhout. We zullen ze dan in een van de komende Platformbijeenkomsten bespreken.

In de hoop jullie de komende maanden allemaal te treffen bij de bijeenkomsten van het Platform.

Met vriendelijke groet,

Jack d’Hooghe, voorzitter
Wilfred Jonkhout, begeleidend bestuurder
E wilfred.jonkhout@fnv.nl
M 088 2681580

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in FNV. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.