Kabinet onderzoekt opties voor doorrijden ov op oudejaarsavond

Het kabinet laat onderzoeken of het openbaar vervoer op 31 december de hele avond kan blijven rijden. Nu valt alles nog stil om 20:00 uur. Alleen in Rotterdam rijden de metro’s door tot in de nacht.

oud jaar

Als het aan het kabinet ligt, wordt het Rotterdamse idee uitgebreid naar de rest van het land en ook naar andere vormen van vervoer. Zo is Schiphol niet te bereiken met het ov op oudejaarsavond, terwijl er wel gewoon vliegtuigen aankomen en vertrekken.

Het kabinet heeft de NS inmiddels gevraagd om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor het ov op oudejaarsavond. Voor het bus- en tramvervoer wordt gesproken met gemeenten, omdat zij daarover beslissen.
De speciale dienstregeling op oudejaarsavond werd ooit ingevoerd om ov-personeel de kans te geven om de jaarwisseling te vieren. Ook was het aantal reizigers te klein om het ov door te laten rijden.
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur) begrijpt de wens om deze afweging opnieuw te beoordelen. Ze benadrukt wel dat verandering alleen mogelijk is als iedereen meedoet.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Iets om over na te denken, Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Kabinet onderzoekt opties voor doorrijden ov op oudejaarsavond

  1. Herman visser schreef:

    Als Teeven kan rijden waarom dan ook niet de rest van het kabinet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.