Stakingen openbaar vervoer voorlopig alleen in het weekend

Een eenzame reiziger bij het busstation Jaarbeurs wacht op vervoer tijdens de landelijke staking van het regiovervoer op 30 april.

Eenzame reiziger

De stakingen in bepaalde delen van het openbaar vervoer gaan de komende drie weken door, maar alleen in het weekend. De chauffeurs van regionale bussen en treinen willen zo eindexamenkandidaten ontzien, laat vakbond FNV vrijdag in een persbericht weten. In welke regio’s de vakbonden op zaterdag 19 mei staken, wordt volgende week bekend gemaakt.
Buschauffeurs en machinisten in het streekvervoer staken vanwege mislukte onderhandelingen over hoge werkdruk. Toezeggingen die de werkgevers eerder deden waren volgens de vakbonden onvoldoende concreet. FNV-bestuurder Paula Verhoef: “Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook na de examentijd.”

De werknemers in het openbaar vervoer staken vanwege hoge werkdruk: ‘Ik ben klaar met mijn dienst, ik ben kapot’.
De stakingen begonnen in januari dit jaar. Na het verwerpen van een onderhandelingsresultaat door vakbondsleden, werd het werk op 30 april en 1 mei in het hele land neergelegd. De werkgevers in het openbaar vervoer probeerden deze staking via een kort geding te verbieden, maar de rechter gaf hun ongelijk. Sinds begin mei wordt er regionaal gestaakt, in zogenoemde estafettestakingen. Het werk wordt dan steeds in een andere regio neergelegd.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in CAO OV, FNV, Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.