Nachtbus rijdt vanaf juli tussen Rotterdam en Hoeksche Waard

De nachtbus tussen Rotterdam-Zuidplein en de Hoeksche Waard keert terug. Vanaf eind juli rijdt de bus na jaren weer naar Heinenoord en Oud-Beijerland. Het is een proef die minimaal een jaar duurt. Daarna komen er mogelijk meerdere haltes op het eiland.

nachtbus

 

Bas Boerma 30-05-18, 09:25

De kogel is eindelijk door de kerk. De nachtbus van Rotterdam-Zuidplein naar de Hoeksche Waard gaat vanaf eind juli rijden. Dat is een uitkomst voor honderden jongeren die graag willen stappen, maar een taxirit van 50 of 60 euro te duur vinden om thuis te komen.

Wethouder Harry van Waveren, die het onderwerp oppakte namens de Hoeksche Waard, heeft een akkoord gesloten met vervoerder Connexxion over twee nachtelijke ritten tussen de stad en Oud-Beijerland. Beide bussen vertrekken pas na 01.00 uur uit Rotterdam.

Haltes
De bus rijdt eerst naar het station langs de A29 en gaat vervolgens door naar de eindhalte

Harry van Waveren
Vooralsnog blijft het bij haltes in twee dorpen: Heinenoord en Oud-Beijerland. ,,De bus rijdt eerst naar het busstation langs de A29 en gaat vervolgens door naar de eindhalte op de Zinkweg in Oud-Beijerland. Voor die tijd doet de bus nog meerdere bestaande haltes in het dorp aan”, zegt Van Waveren.

Dat de nachtelijke verbinding eindelijk van de grond is gekomen, is te danken aan een eerder besluit van de gemeenteraad in Oud-Beijerland. Dat stelde Van Waveren in staat geld uit te geven in de onderhandelingen met de vervoerders. Uit eerdere berekeningen bleek dat het jaarlijks zo’n 60.000 euro kost om een nachtbus een retourtje Hoeksche Waard te laten rijden.

Het liefst had Van Waveren de nachtverbinding tussen het eiland en Rotterdam direct compleet gemaakt, maar geldgebrek maakte aan die wens al snel een einde. ,,Het is jammer dat de andere dorpen nu geen halte krijgen”, zegt de wethouder.

Geen optie
De verbinding naar de Zinkweg doortrekken naar Goudswaard is geen optie met het huidige budget. En ook een aparte lijn die via Puttershoek, Maasdam, Strijen, Numansdorp en Klaaswaal weer in Heinenoord belandt, liep vast. Van Waveren: ,,Ook al omdat je dan ‘s-Gravendeel en Zuid-Beijerland niet kun aandoen.”

Mogelijk worden die routes over een jaar alsnog opgenomen in de dienstregeling. Dan moet de lijndienst naar Oud-Beijerland zichzelf eerst bewijzen.

Bron www.ad.nl

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in Connexxion, Openbaar vervoer. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.