Streekvervoer staakt op dinsdag 5 juni in Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland

31-05-2018Brenda Heidinga
Buschauffeurs staken op dinsdag 5 juni in delen van Zuid-Holland, Overijssel en Flevoland. In Zuid-Holland-Noord wordt gestaakt bij Arriva, in Overijssel rijdt Syntus niet in Midden-Overijssel en Connexxion staakt in regio IJsselmond. In Flevoland rijden de Arriva-bussen niet uit vanuit Lelystad.

Dit geld dus niet voor HWGO

Paula Verhoef, bestuurder FNV Streekvervoer: ‘Onvoorstelbaar dat werkgevers nog steeds geen afspraken met ons willen maken. Ze doen net alsof we gouden bergen vragen. Terwijl we vragen om eens in de 2,5 à 3 uur even vijf minuten pauze. Hoe ingewikkeld is dat?’

Verhoef benadrukt dat de keuze tussen wel of niet staken volledig bij de werkgevers ligt. ‘Als werkgevers niet over de brug komen, gaan de stakingen door. Ook voor de verkeersveiligheid én, niet in de laatste plaats, voor de veiligheid van de reiziger. Chauffeurs worden continu opgejaagd. Die situatie is niet vol te houden en zeer onverantwoord. Het wachten is op de eerste grote ongelukken. Dat moeten we voor zijn.’

Jack d’Hooghe, buschauffeur en lid van de FNV-onderhandelingsdelegatie: ‘We praten al jaren over de werkdruk, maar maatregelen blijven uit. Heel simpel: we gaan door met acties tot er concrete afspraken liggen over het terugdringen van die werkdruk.’

De starre houding van de werkgevers van de afgelopen jaren heeft geleid tot een diep wantrouwen bij chauffeurs tegen werkgevers. Verhoef: ‘Uitspraken door managers als ‘er gaat toch niets veranderen’ helpen niet. Het wordt tijd dat de werkgevers laten zien dat ze echt oog hebben voor de mensen.’

De cao Streekvervoer geldt voor 12.000 werknemers. Deze staking maakt onderdeel uit van een reeks aan regionale stakingen. Donderdag 31 mei werd ook gestaakt in Rotterdam, Drechtsteden, Voorne-Putten, Limburg en in Friesland.

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in CAO OV, Connexxion, FNV. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.