FNV verwacht staking busvervoer voor onbepaalde tijd

FNV-bestuurder Veronika Teunissen verwacht dat buschauffeurs vanaf 25 juni voor onbepaalde tijd in staking gaan. Kaderleden van FNV en CNV bespreken op 18 juni de situatie rond de acties voor een nieuwe cao in het busvervoer. Teunissen verwacht dat dan wordt ingestemd wordt met een staking voor onbepaalde tijd.

staking onbepaalde tijd

 

Ze zei dit donderdag in Hoorn, waar volgens haar 100 procent van de chauffeurs die onder de cao vallen het werk hadden neergelegd.

Dit in het kader van de estafettestaking, waaraan donderdag werd deelgenomen door chauffeurs van Connexxion in de regio’s Noord-Holland Noord, Haarlem-IJmond en Amstel-Meerlanden.

Al sinds eind vorig jaar worden acties gevoerd in het kader van een nieuwe cao, die geldt voor 12.000 werknemers in de sector. Na een landelijke staking volgden estafettestakingen, steeds in een andere provincie.

De werknemers willen afspraken over een verlaging van de werkdruk en een ’fatsoenlijke’ loonsverhoging. Volgens Teunissen geven de werkgevers al tweeënhalve week geen krimp meer. ,,Op een gegeven moment moet je je poot stijf houden. Je kunt nu ook niet meer terug.’’

Het CNV heeft zijn leden laten weten dat de acties doorgaan zolang er geen resultaat is. ’Op 18 juni komt de cao-commissie weer bij elkaar. In de tussentijd blijven wij pogingen wagen om er met de werkgevers uit te komen. Staken is voor ons geen doel, maar een uiterst redmiddel en helaas op dit moment noodzakelijk om de werkgevers te doen overtuigen van het feit dat de werkdruk binnen het OV schandalig hoog is’.

Bron:

https://www.noordhollandsdagblad.nl/

Print Friendly, PDF & Email
Dit bericht is geplaatst in CAO OV, Connexxion. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.