Beste Martijn Krabbe

Verontwaardigd en verbaast heb ik, maar vooral mijn vrouw, jouw opmerking gehoord op oudjaarsavond ( 31-12-15 ) bij RTL late Night met dat er nog veel meer vluchtelingen deze kant op moeten, om hier te kunnen en mogen werken, omdat wijzelf ( Nederlanders ) dit niet willen doen.Martijn Krabbe

Allereerst zijn wij een grote fan van jou en met jouw presenteren van diversen programma, hebben/ kunnen wij wel waarderen. Wij respecteren ook ieder zijn mening, maar met jouw IQ hadden wij deze opmerking toch niet verwacht en dat valt ons erg tegen.

Mijn vrouw is momenteel 55 (en ik ben 59) en heeft 34,5 jaar bij de ABNAMRO bank
gewerkt.
3 jaar geleden heeft zij ontslag gekregen wegens zogenaamde boventalligheid.
Vanaf die tijd is mijn vrouw dus in de WW met een WW uitkering van 3 jaar lang
dit betekend dat vanaf vandaag 01-01-16 zij geen uitkering meer heeft en dus €0,00 inkomsten heeft. Gelukkig heb ik zelf nog een redelijk inkomen ( niet te vergelijken met die dat van jou ) maar we kunnen rond komen. ( de leuke dingetjes zoals bv. een keertje op vakantie gaan kunnen we nu wel schudden

Nu heeft mijn vrouw in die tussentijd niet stil gezeten, ze heeft een omscholing gedaan en is inmiddels geslaagd als doktersassistenteis. Het gemiddelde over 8 examens was 8.5 niet slecht hè. Ook is zij nu weer bezig met een basis cursus verzekeringen dus dom is ze niet en zeker niet lui. Misschien heb jij wel een baan voor haar, maar goed, ze heeft ook ruim 100 a 150 sollicitatie brieven per jaar de deur uit gestuurd en al met al zijn er nog geen 10-tal gesprekken geweest.

Nu zou je denken dat ligt aan je sollicitatiebrief, dat heb je mis, of je solliciteert bij de verkeerde bedrijven ook mis, van talloze ziekenhuizen dokterspraktijken administratie kantoren ja zelf supermarkt AH heeft ze gesolliciteerd omdat ze zo graag wil werken dan maar achter een kassa bij AH weet je wat je te horen krijg je bent overgekwalificeerd. Bij een ander supermarkt je bent te duur ( € 8,00- bruto per uur )
want een het minimumloon voor een 18 jarig is lager dan die van iemand dan 55.
Reactie als van: u wilt voor dit salaris niet bij ons komen werken en wist je trouwens dat bedrijven een boete krijgen van de regering als ze iemand van 55 het minimumloon aanbieden van een 18 jarige wij nu wel.

Dus Martijn het ligt niet aan personen ( niet allemaal ) maar jij scheert ze over een kam ( dat hebben we het afgelopen jaar meer mensen horen doen BN’ers ) en dat vinden wij jammer we hadden je hoger ingeschat, neemt niet weg dat mijn vrouw nog steeds zonder baan zit. Weet jij misschien nog iets administratiefs?
Wij feliciteren jou in ieder geval wel mijn je nieuwe baan als jury lid bij idols.

Ook wensen wij jou het alle geluk toe, het zelfde geluk die jij ons ook wens.

Met vriendelijke groet,

Ruud Vredebregt

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email